Slaapcoaching

“Slapen is het allerbelangrijkste wat je kan doen om je gezondheid te ondersteunen”

Praktisch

Doelgroep: volwassenen

Timing

Donderdag 15u-19u

Slaap is een natuurlijk herstellend proces maar in onze 24-uurs maatschappij zijn we soms verleerd om te kiezen voor herstel, rust en slaap.


In coaching bespreken we

  • Wat is slaap nu echt en wat is het niet?
  • Slaap jij op jouw juiste moment?
  • Wat is de impact van jouw dag op je nacht?
  • Wat is aangeleerd slaapgedrag?
  • Wat is jouw slaap-mindset?
  • Hoe stop je nachtelijk piekeren?
  • Wat is de impact van daglicht en beweging op je slaap?
  • Hoe kan je je dag best afbouwen?
  • Wat is de impact van stress op je slaap?                                                                

Het traject bestaat uit individuele gesprekken, invullen van vragenlijsten, je slaapdagboek, cognitieve technieken, affirmaties , ademhalings-en relaxatie technieken.


Door inzichten te krijgen in jouw slaappatroon en gewoontes, kan je kiezen voor een betere nachtrust en opnieuw vertrouwen krijgen in je natuurlijk slaapvermogen.

Praktisch


Na een korte telefonische kennismaking beslis jij of je verder wil met de begeleiding.


Ik stuur je een uitgebreide vragenlijst die je ingevuld terugstuurt en we plannen een intake gesprek.


Tijdens de intake overlopen we jouw vragenlijst en afhankelijk hiervan kunnen we de focus van de verdere begeleiding individueel bepalen. We bekijken welk chronotype je bent en bespreken wat slaap nu precies is. Je start met een slaapdagboek waarin je verder je bevindingen neerschrijft. Je bepaalt jouw actiepunten voor de volgende weken.


Een tweede gesprek vindt plaats ongeveer 2 weken later. Aan de hand van je slaapdagboek bepalen we je slaapefficiëntie en de verdere te nemen stappen. Bodyscan , ademhalings- en relaxatie-oefeningen worden aangeleerd en ingezet op jouw tempo en aanvoelen.


Een traject omvat een 4-tal gesprekken op jouw maat.


Prijzen:

Intake 75 min 90€

Sessie 55 min 75€


Bijkomende informatie / Achtergrond

Ik studeerde af als master in de farmaceutische wetenschappen/apotheker (1991) en ben reeds 33 jaar werkzaam in de apotheek en farmaceutische industrie.

Ik volgde opleidingen tot Slaapcoach (ICZO), Inspirerend Coachen ( Jeff Clement) Stress-en burn-out Coach ( Annita Rogier), Natuurcoaching bij stress-en burn-out (Re-Move) Ademhalings-en relaxatie technieken (ICZO) en vele yoga-opleidingen.


Het slaaptraject dat ik aanbied richt zich specifiek naar volwassenen met acute of chronische slaapproblemen zonder slaapapneu, depressieve of  psychische problematiek. In deze indicaties  kan het traject wel deel uitmaken van een ondersteunend slaapbegeleidingstraject in overleg met de behandelende klinisch psycholoog, psychiater of huisarts. Een begeleiding kan ook gestart worden als ondersteuning bij afbouw van benzodiazepines in nauw overleg met de behandelende arts.


In het geval zich tijdens de uitvoering van de begeleiding veranderingen in de relevante omstandigheden voordoen ( mogelijk (nieuwe) medische, psychologische of psychiatrische diagnose), wordt bekeken of een heroriëntatie dan wel aanpassing of stopzetting van de begeleiding nodig is.


Bij klachten van  gegeneraliseerde angst, middelenmisbruik, psychose, trauma, historie van psychische stoornissen, depressie, suïcide neigingen wordt er altijd doorverwezen naar de huisarts, psychiater of psycholoog. Deze vergen een passende begeleiding die niet kadert in de ondersteuning dat dit slaaptraject kan bieden.


Heb je nog een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren indien je nog vragen hebt.