Workshops

Workshops Relaxatie

Je blijft maar doorhollen en wil op die pauzeknop duwen, maar je weet niet goed hoe. Je bent je zeer bewust van je spanning en stress, maar het ontbreekt aan de nodige tips en tools om hier mee om te gaan. Een moment voor jezelf, tot rust komen en de batterijen opladen: dat klinkt zalig voor je.

Even weg zijn van alle verwachtingen, moetjes, to do’s en prikkels om je heen… Yes please!

Met onze relaxatie workshops vind je de ideale pauzeknop. Bewustwording staat hierbij centraal: contact maken met jezelf, je lichaam en bewust worden van wat spanning én ontspanning met je doet.

Je krijgt info, tips en oefeningen mee waar je thuis en zelfs op het werk gemakkelijk mee verder kan. We gaan aan de slag met verschillende oefeningen en relaxatie technieken om meer in het moment te zijn en afstand te nemen van dagelijkse stress en zorgen (oa. vanuit mindfulness, visualisaties, meditatie- en ademhalingsoefeningen).

We genieten op onze locatie in SISU bovendien van een rustgevend kader, met zicht op natuur en water. Wist je trouwens dat de nabijheid van water een aangetoond positief effect heeft op ons lichaam, onze geest en stressbeleving?

De workshops worden gegeven door Heidi Luypaert, psychologe en relaxatietherapeute.

 

PRAKTISCH:

Waar: Gezondheidsstudio SISU - Interescautlaan 100 - 2627 Schelle

Data: zondag 24 oktober, zondag 31 oktober en zondag 7 november, telkens van 14u tot 15u30.

Prijs: 90 euro voor de reeks van 3 workshops, inclusief print-outs en audiofiles van relaxatieoefeningen om ook thuis te gebruiken.

Inschrijven: Stuur een mail naar heidi@gezondheidsstudiosisu.be. Dan krijg je verdere info en betalingsgegevens doorgestuurd om je plaatsje te verzekeren.

Relax & Renew XL

Een heerlijk lange les waarbij je lichaam volledig ondersteund wordt om zo te komen tot een diepe ontspanning.
Tijdens de XL versie combineer ik restoratieve yoga graag met andere technieken zoals cranio sacraal therapie, yoga nidra en aromatherapie.
Gun jezelf de rust die je verdient.

Data:
Vrijdag 29 oktober van 19u30 tot 21u30
Vrijdag 26 november van 19u30 tot 21u30

Vrijdag 17 december van 19u30 tot 21u30

Prijs: € 30

Familieyoga

Kom samen met je (klein) kind genieten van een les familieyoga.
We maken gebruik van yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, fantasierijke massages en sprookjesachtige meditaties.

Een moment heerlijk genieten van elkaar.

Data:
Donderdag 11 november van 11u30 tot 12u15
Zondag 5 december van 11u tot 11u45
Elke les is afzonderlijk te volgen.

Leeftijd: kinderen van 4 tem 10 jaar

Prijs: 15 euro per koppel

Ademcirkel met Jessy

Het perfecte moment om kennis te maken met ademwerk!

Al ervaring met ademwerk? Neem de tijd om je nog eens bewust te verbinden met je adem, ondersteund door de energie van de groep!

Je ademhaling weerspiegelt hoe jij in het leven staat. Doorheen je leven bouw je beperkingen op in je ademhalingspatroon.

Hoe ziet een ademcirkel er uit?
We starten deze workshop met wat uitleg over de verbonden ademhalingstechniek. We nemen de tijd om stil te staan bij eventuele vragen.

We ademen verbonden, liggend op een matras. Alle materiaal is aanwezig. Je wordt op een liefdevolle manier begeleid doorheen je eigen proces.

Ademwerk is niet of minder geschikt geschikt bij: zwangerschap, hartkwalen, hoge bloeddruk en ernstige psychologische moeilijkheden.

Datum: Vrijdag 10 december van 19u30 tot 21u30

Lesgever: Jessy Bettio

Prijs: €40

Yoga voor rug en nek

Heb jij vaak last van je rug en/of nek? Door een foutieve houding of een stressgevoelig leven kan het wel eens zijn dat je last hebt van schouders die vast zitten, spanning in je nek waardoor er spanningshoofdpijn ontstaat, lage rugpijn,...
In deze les werken we zowel op de versteviging van deze spieren als de release ervan aan de hand van verschillende technieken vanuit de yoga gecombineerd met drukpunt, BackMitra enzo.

Data:
Woensdag 27 oktober van 19u30 tot 21u
Woensdag 24 november van 19u30 tot 21u
Woensdag 22 december van 19u30 tot 21u

Prijs: Workshop rug en nek 20 euro