Diëtiste Intuïtief eten

Back to basics and feel.

Leer weer genieten van eten zonder schuldgevoelens!

Praktisch

Doelgroep: Kinderen, jongeren en volwassenen

Timing

Woensdag van 8u45 tot 17u

Donderdag van 15u30 tot 21u

Er zijn twee belangrijke pijlers binnen gezonde voeding, WAT we eten en HOE we eten. Tina gaat in eerste instantie samen met jou kijken naar hoe je eet. Wat zijn je gewoonten, zijn er patronen die je wil doorbreken, wat zou je anders willen zien? Er wordt aandacht gegeven aan gedachten, gevoelens en omgevingsfactoren. Tijdens de consultaties wordt aan de slag gegaan met datgene waar jij op dat moment het meest nood aan hebt. Tina is gespecialiseerd in intuïtief eten en zal deze principes op jouw maat toepassen. Van zodra je relatie met voeding goed zit, wordt ingezoomd op welke voedingskeuzes best bij jou passen.


Intuïtief eten is het tegenovergesteld van diëten. Daar waar je bij een dieet jezelf gaat voeden op basis van externe regels (menuplannen, verboden-toegelaten lijstjes,...) ga je bij intuïtief eten vertrouwen op je eigen lichaam. Tina leert je weer luisteren naar de signalen van je lichaam. Op basis hiervan bepaal jij zelf wat je eet, wanneer je eet en wanneer je stopt met eten. Want niemand weet beter dan jij zelf wat goed voelt voor jou.

Let's take this superpower back!


Hoe gaat Tina te werk? Evidence based! Ze hecht heel veel belang aan de wetenschap en ziet het als haar taak om als diëtiste de eenzijdige berichtgeving over gezondheid, gewicht, voeding en beweging die jij krijgt van de media en gezondheidswerkers in perspectief te plaatsen zodat jij met een gerust hart kan eten, leven en genieten!

Tina is de geknipte coach als je komaf wil maken met verstoorde eetgewoonten (diëten, overeten, compensatiegedrag). Daarnaast helpt ze graag cliënten met PCOS en insulineresistentie.

Intuïtief eten - 10 principes


  1. Weg met de dieetmentaliteit
  2. Luister naar je hongergevoel
  3. Geef jezelf onvoorwaardelijke toestemming om te eten
  4. Word bewust van je gedachten
  5. Ontdek plezier en genot
  6. Voel wanneer je voldaan bent
  7. Ga met zachtheid om met je emoties
  8. Respecteer je lichaam
  9. Beweeg en voel het verschil
  10. Eer je gezondheid met milde voedingskeuzes


Praktisch

De prijs van een consultatie één op één bedraagt €60. Een consultatie duurt 50 minuten à 1 uur. Je kan ter plaatse betalen via de Payconiq app of cash.

Omdat Tina erkend diëtiste is, kan je genieten van een tussenkomst van je mutualiteit. Het exacte bedrag hangt af van mutualiteit tot mutualiteit.


Meer info: www.lievereten.be

Wil je contact opnemen met Tina?

Heb je nog een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren indien je nog vragen hebt.